Cafe de Tapperij is weer open

Cafe de Tapperij is weer open

HART VOOR DE TAPPERIJ

Buiten begint het al te schemeren, maar in café de Tapperij brandt licht. Bij binnenkomst valt de nieuwe inrichting van het café meteen op. De stijl is frisser en lichter dan voorheen. “Maar de charme van de Tap is wel gebleven”, zegt Nathan Smits, de nieuwe eigenaar van het café. “Ik kom hier al tien jaar. Toen de Tapperij failliet ging zag ik een kans en ben ik het avontuur aangegaan.”

Zeven weken geleden hakte Smits de knoop door en nam hij de Tapperij in Meppel over. Vorige week vrijdag ontving hij de vergunning en ging de Tapperij alvast open voor een periode van proefdraaien. Vanavond is er een openingsborrel, vanaf vrijdag is het groot feest. In deze relatief korte periode breekt voor Nathan Smits een drukke periode aan. “Ik heb erg veel hulp gekregen. Veel mensen deden dit belangeloos, dat is écht top. Mensen hebben echt hart voor de Tapperij.” Hier kunt u terecht voor alle informatie over de opening.

Evenementen

Smits is bekend van de evenementen die hij reeds organiseerde. In Meppel organiseerde hij in samenwerking met anderen afgelopen zomer het Dîner Mobilé.”Ik heb altijd al de ambitie gehad om ondernemend bezig te zijn. Evenementen en het café zijn steeds meer verweven.” Ook de Tapperij zal daar op gaan inspelen. “Het is hier groot genoeg voor activiteiten in het café of buiten het café, op het Kerkplein bijvoorbeeld.”

Wat hoopt Smits te bereiken met de Tapperij? “Ik hoop dat de oude garde terugkomt, maar ik wil ook graag een nieuwe groep aanboren. Ik wil dat het lekker druk wordt.” Er zal meer eenheid zijn tussen het café en bovengelegen Tapasbar La Tasca. Bezoekers kunnen ook beneden in het café hapjes bestellen die worden gemaakt in de Tapasbar.

Plannen

De nieuwe eigenaar is enthousiast. Dat is te merken aan de manier waarop hij dit café onder handen neemt en zich volledig inzet. En dat doet hij niet alleen voor het café. Smits is mede-organisator van het evenement Foodhallen van het Noorden. Een evenement waar erg veel interesse voor is.

“Binnen een maand ging het hard. Ondertussen zijn er meer dan 6000 deelnemers en meer dan 100 ondernemers die zich aansluiten.” Culinair Noord- Nederland zal op dit indoor festival te vinden zijn. “Ik krijg zoveel energie van beide uitdagingen”, reageert Smits op mijn constatering dat hij het wel erg druk heeft.

Eigen Food Truck

Zijn achtergrond in de evenementenwereld combineert Smits graag met zijn recentste uitdaging. “We gaan in ieder geval op het festival staan met een pop-up restaurant van Tapasbar La Tasca.” Daarnaast heeft Smits opvallend nieuws. “Ik wil graag een La Tasca Food Truck ontwikkelen, die in ieder geval op mijn eigen festivals zal komen te staan.”

Met Smits heeft café de Tapperij weer een toekomst. Een toekomst waar mensen weer in geloven. “We zijn niet bang om een keer iets geks te doen. Ik sta ook zeer open voor mijn collega’s op het Kerkplein. Na de decembermaand zijn de eerste vergaderingen met elkaar al gepland.”

Hij wijst mij op een voordeel van ons gesprek. “Dit gesprek is een goede stok achter de deur. Nu moet ik die Food Truck ook wel daadwerkelijk gaan ontwikkelen.” Lachend neemt hij plaats achter de tap voor een foto. Nathan Smits is helemaal op zijn plek.

Tot snel!

Café de Tapperij en Tapasbar La Tasca

Bron en Foto: 0522.nl